Veelgestelde vragen politieverhoor

Wat is een pro deo advocaat?

Een pro deo advocaat is een advocaat wiens kosten worden vergoed door de Staat. U hoeft dus niet zelf de advocaat te betalen. Wel betaalt u in sommige gevallen een van uw inkomen afhankelijk gestelde eigen bijdrage.

Wanneer kan ik in aanmerking komen voor een pro deo advocaat?

Of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat is afhankelijk van het soort zaak, en het stadium waarin de zaak zich bevindt, en voorts van uw inkomen en vermogen in het peiljaar. Ook de aard en soms de ingewikkeldheid van de zaak is bepalend voor de vraag of u een toevoeging krijgt.  U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen en wij zullen dan voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat. Helaas werkt het in Nederland nog zo dat u voor de rechtsbijstand tijdens het politieverhoor bij volwassenen geen recht hebt op pro deo rechtsbijstand van een advocaat. U zult deze kosten dus zelf moeten betalen.

Kan ik een pro deo advocaat krijgen om mij bij te staan?

Wij werken binnen ons netwerk ook met pro deo advocaten. Wanneer u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, betekent dit dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat. U hoeft zelf alleen een eigen bijdrage te betalen. Of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, en hoe hoog de eigen bijdrage is die u moet betalen, kunt u zelf nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Uw advocaat kan u hier ook meer over vertellen. De pro deo rechtsbijstand kan echter niet worden verleend ten behoeve van het verhoor bij de politie.

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden